Feiring av morsmålsdagen 21. februar

kl. 10:00 - kl. 14:30

Sted: Kvæfjord bibliotek og Bok- og kulturbussen i Sør- Troms
Bygdeveien 6, 9475 Borkenes

Kvæfjord bibliotek og Bok- og kulturbussen i Sør- Troms markerer morsmålsdagen fredag 21. februar i fellesskap.

Program:
Musiker Abazar Hamid er med oss hele dagen og spiller flotte toner, både til lesestund og ellers. Det blir lesestunder med fokus på tospråklige bøker og bøker fra andre kulturer.
Skoleklasser og barnehager melder sin interesse for lesestund med ønsket tidspunkt til bibliotekleder Liv Kristin Hansen på epost: liv.hansen@kvafjord.kommune.no

Bok- og kulturbussen i Sør- Troms vil stå parkert utenfor Kvæfjord bibliotek hele dagen, og det vil være anledning for publikum å besøke både bussen og folkebiblioteket.

Alle er hjertelig velkommen, både barn og voksne.

Morsmålsdagen – bakgrunnsinfo:
For å markere og fremme verdens språklige og kulturelle mangfold, erklærte UNESCO i 1999 at den 21. februar skulle være den internasjonale Morsmålsdagen. Dette har vært markert siden 2000. I følge FN snakkes det 6700 språk verden over. Halvparten av disse språkene står i fare for å forsvinne i løpet av de neste 100 årene.

Språk og identitet:
«Det er gjennom våre ulike språk at vi gir uttrykk for hvem vi er og hvordan vi oppfatter verden. Språkene vi snakker preger vår kultur og identitet» (sitat fra informasjonen om Morsmålsdagen).

I Norge snakkes det over 300 ulike språk, hvilket betyr at mange barn og unge vokser opp med flere språk og at de har andre morsmål enn norsk. Et morsmål kan være det språket vi lærer først, forstår best eller det språket vi identifiserer oss med. Det kan bety at noen har flere morsmål.

Vi kjenner flere som har et annet morsmål enn norsk, f.eks. arabisk, farsi, polsk, litauisk, karen, persisk, tagalog, engelsk. Det snakkes mange forskjellige språk, også i Kvæfjord.

Lenke til arrangement på facebook:

Arrangør: Kvæfjord bibliotek og Bok- og kulturbussen i Sør- Troms

Pris/Billetter: Gratis