Gå til innhold

Digitale tjenester

Bruk lånekortet for å få tilgang til våre digitale tjenester.
Her er en oversikt over bibliotekets digitale tjenester

Har du ikke lånekort? Det kan du ordne her.

Bøker og lydbøker

Biblioteket har et godt utvalg av bøker for barn og voksne.  Vi har også en del lydbøker for alle aldersgrupper.  Vi låner ut digibøker og digispillere til avspilling og tilbyr e-bøker via appen BookBites.

Lokalhistorie

Biblioteket har faglitteratur og skjønnlitteratur fra og om Nord-Norge og nordnorske forfattere.  Vi har også gamle lagsprotokoller i brannsikre skuffer.  Disse er registrert i vår katalog og kan benyttes i biblioteket.

Finn ut mer om hva som er samlet av tekst og bilder. 

Les og lytt om litteratur

Bok til alle og lesombud

Vårt bibliotek er et bok til alle-bibliotek og samarbeider med Leser søker bok, en organisasjon som jobber for at alle skal ha tilgang til gode bøker. Finn ut mer om hva det betyr.

 

 

Jobb på biblioteket?

Vi har bærbare pcer til bruk for publikum i biblioteket. Med disse maskinene får man  tilgang til baser som bare er tilgjengelig på biblioteket.  Gratis trådløs wifi for deg som vil logge på via egen PC, nettbrett eller telefon. Vi har også kopimaskin som kan benyttes av innbyggerne.

Musikkbiblioteket

Harstad bibliotek har oppgaven som fylkesbibliotek for musikk.
Har du spørsmål om artister, musikk eller noter ta kontakt.
Telefon 994 09 400
info@harstadbibliotek.no

Samisk bibliotek


Samisk bibliotektjeneste informerer om ny samisk litteratur, musikk og film.  Bloggen henvender seg til bibliotek, skolebibliotek og fylkesbibliotek, andre institusjoner og enkeltpersoner i og utenfor Norge. Bloggen er opprettet og driftes av Troms og Finnmark fykesbibliotek.

Fjernlån


Dersom biblioteket ikke har det materialet som du trenger, kan dette lånes inn som fjernlån fra andre bibliotek. Lånere kan selv også bestille fjernlån via Biblioteksøk  hvis man har nasjonalt lånekort. Sjekk om boka finnes i vår base før du bestiller.
Når boka lånes inn via fjernlån er det eierbibliotekets låneregler som gjelder.

PressReader

er en avis- og magasinportal med over 5000 titler på mer enn 60 språk.
På biblioteket har du fri tilgang. Du kan også laste ned appen og lage deg en profil. Da vil du ha tilgang i 72 timer etter at du har forlatt biblioteket. Det er mulig å logge inn med lånekort og pinkode vil man ha tilgang til PressReader over alt.

Aviser og tidsskrifter

Image by <a href="https://pixabay.com/users/congerdesign-509903/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=3488861">congerdesign</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=3488861">Pixabay</a>

Vi abonnerer på lokalavisene Bladet Vesterålen, Harstad Tidende, Hålogaland avis og Nordlys. Vi abonnerer også på en del tidsskrifter som kan lånes med hjem.

Er boka utlånt?

Utlånt materiale kan reserveres. Dette kan du gjøre selv under Meg & Mitt når du søker i bokbasen vår eller du kan sende en e-post til biblioteket. Du får beskjed når du kan hente det du vil låne er kommet inn.

Film

Alle med nasjonalt lånekort kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib.no 

Se film om filmbib.

I tillegg låner biblioteket ut underholdningsfilmer for både barn og voksne, men også noen fagfilmer.

Møtelokale

Biblioteket kan også lånes som møtelokale utenom åpningstid. Kontakt biblioteket for nærmere avtale.

Se film med lånekortet

Filmoteket gjør det enkelt for deg som er privatperson å låne film med lånekortet ditt, uten at du trenger å oppsøke biblioteket.

Finn ut mer om hvordan du går fram

Hvem er du? Klikk på tekst og ikon og se hva vi har spesielt til deg.

På de ulike sidene finner du hva biblioteket tilbyr spesielt til det. For uten det vi har fysisk i biblioteket har vi samlet lenker til ulike nettsteder som kan være til nytte. Ta en kikk og se hva du finner.