Gå til innhold
  • 1. november 2021

Velkommen til bokbad med forfatter Mikael Niemi på storskjerm på Kvæfjord bibliotek mandag 1. november kl.17:00.

Velkommen til strømming av arrangementet Mikael Niemi – Fortelleren fra Pajala fra Finnmark internasjonale litteraturfestival. Forfatter Mikael Niemi bokbades av Aud Tåga. Vi strømmer arrangementet kl.17:00 på Kvæfjord bibliotek. Møt opp litt før arrangementsstart. Vi serverer kaffe og noe søtt til kaffen. Det er gratis å delta på arrangementet.

Mikael Niemi fikk sitt store gjennombrudd med Populærmusikk fra Vittula, en roman løst basert på egen oppvekst. I hans nyeste roman Koke bjørn, følger vi Læstadius som en moderne Sherlock Holmes i Pajala-området i Nord-Sverige. Boka hadde høye salgs- og utlånstall over hele landet, og på Sør-Varanger bibliotek var det den mest utlånte voksenboken i 2019. Beaivváš Sámi Našunálateáhter har spilt Koke bjørn som teaterstykke. Niemi er kritikerrost og prisbelønt, filmatisert og elsket av folk flest.

Aud Tåga er vesteråling, men har bodd i Tromsø siden 1974. Tåga er pensjonist med over 20 år i fylkesbibliotek bak seg, med arbeidsområder som skolebibliotek, fribyforfattere, litteraturformidling, nordnorsk litteratur og kultursamarbeid i Barentsregionen. På Finnlitt møter du henne i samtale med Mikael Niemi på lørdags formiddag og i samtale med Marit Eikemo på torsdag.

Tekst hentet fra: Aktører på Finnlitt