Gå til innhold

På biblioteket får du tilgang til flere databaser og ressurser du kan søke i. Her finner du avisartikler, tidsskriftartikler og ordbøker.

Digitale ressurser som er tilgjengelig i biblioteket:

Atekst
Norske aviser i fulltekst. Brukermanual for Atekst

Idunn
En tidsskriftsdatabase med artikler i fulltekst fra over 60 fagtidsskrift

Lovdata Pro
Bibliotekversjonen av Lovdata Pro inneholder lover, forskrifter og dommer. Den er lettere moderert, men gir tilgang til de samme rettskildene som fullversjonen.

Flipp
Last ned “Flipp Norge” appen og besøke biblioteket. Når dere er på biblioteket og bruker vår Wi-Fi kan dere logge inn på Flipp med deres telefon nummer og ett valgfritt passord. Deretter vil dere ha tilgang til alle verkene som Flipp tilbyr i 7 dager, inkludert mens dere sitter hjemme. Hver gang dere besøker biblioteket kan dere så enkelt fornye Flipp kontoen slik at dere kan fortsette å bruke den når og hvor dere vil i 7 dager til.

Digitale ressurser som er tilgjengelige overalt:

Lån e-bøker
Lån e-bøker direkte på ditt lesebrett eller telefon. Last ned appen BookBites fra App Store eller Google Play, registrer deg, logg inn med nasjonalt lånekort og du er i gang.

Helsebiblioteket
Finn informasjon om helse, sykdommer, behandling

Webdeweysearch
WebDeweySearch er en systematisk inngang til Biblioteksøk. Man kan enten søke på et ord og se hvilke emnehierarkier ordet tilhører, eller bare bla i de forskjellige hierarkiene. Trefflisten lenker til postene i Biblioteksøk som har dette emnenummeret.

Filmbib
En filmstrømmetjeneste. Se kortfilmer og dokumentarfilmer med ditt nasjonale lånekort.

Bokhylla
Nasjonalbiblioteket har digitalisert alle bøker utgitt i Norge til og med år 2000. Bøkene er tilgjengelig for brukere med norske IP-adresser. Noen av bøkene kan lastes ned, men de aller fleste må leses på nett.

Nasjonalbibliotekets videoarkiv
I Nasjonalbibliotekets videoarkiv finner du fagreportarsjer, arrangementer og foredrag og mye mer.

Filmoteket.no
Strøm filmer gratis på Filmoteket.no – en gratis strømmetjeneste for lånere tilknyttet Kvæfjord bibliotek. Filmtilbudet er tilgjengelig når som helst og hvor som helst.