Gå til innhold
  • 2. november 2022

24 – 28 oktober feiret vi samisk språkuke i biblioteket med både utstillinger og arrangement.

Hele uka hadde vi utstilling av samiske bøker for både barn, unge og voksne med fokus på samisk språk.

Torsdag 27. oktober hadde vi besøk av forfatter og journalist Elin Marakatt. Vi fikk høre historien om Lilli, bestefar og nordlyset både på norsk og nordsamisk. Vi lærte flere samiske ord og uttrykk og fikk se og kjenne på ting som Elin hadde tatt med for å vise oss. Takk til både forfatter og publikum for ei lærerik og trivelig stund i biblioteket.

To av medlemmene i samisk komite i Kvæfjord, Nina Nupuk Johansen og Liv Kristin Hansen, ble intervjuet av Elin Marakatt for den samiske avisa Ávvir om arbeidet som er gjort i Kvæfjord kommune de siste årene med å fremme samisk språk, kultur og historie. Følg med i avisa Ávvir framover og få med deg om det kommer en sak om det på trykk. Tilgang til Ávvir får du via Kvæfjord biblioteks gratis digitale tjeneste Pressreader.

Last ned Pressreader til din telefon, nettbrett eller pc og besøk biblioteket for å knytte deg til vårt Hotspot i tjenesten. Når du har fått tilgang til Pressreader hos oss, beholder du tilgangen i 3 døgn hjemmefra. Ønsker du ny tilgang oppsøker du biblioteket på nytt. Les mer om tjenesten Pressreader og om tilgang til den HER

Fotografier fra utstilling og arrangement ved: Einar Eikeland og Nina Nupuk Johansen