Gå til innhold
  • 31. mai 2022

Årets sommerleskampanje er i gang fra onsdag 1. juni.

Nå er det tid for årets Sommerles. Onsdag 1. juni starter sommerens fineste leseeventyr for alle barn i 1- 7. trinn + alle førskolebarn, som begynner i 1. trinn til høsten.

Fra onsdag 1. juni kan du lage deg en sommerlesprofil på: https://sommerles.no/

Hva er sommerles?

Sommerles er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. På sommerles.no kan du registrere bøkene du leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene dine leser!

For å lære mer om sommerles, besøk nettsiden: https://altom.sommerles.no/

Årets sommerlesfortelling heter: Eventyr på rømmen. Husk å lese sommerlesfortellingen, og husk på å besøke Kvæfjord bibliotek for å få ukas kodeord, slik at du kan låse opp flotte digitale trofeer på din sommerlesprofil. Hvis du bor så langt unna biblioteket at du ikke kan komme innom oss for å få ukas kodeord, så kan du sjekke nyhetssaken her inne på hjemmesida vår, som heter: Ukas sommerlesnyheter. Her legger vi hver uke ut ukas nye kodeord. Så om du bor langt unna, så får du fortsatt mulighet til å få tak i kodeord og låse opp digitale trofeer.

Hvis du leser masse i sommer, så kan du være så heldig at du vinner en eller flere sommerlespremier. På biblioteket henter du premier når du får varsel om at du har lest nok til å oppnå premie. Vi har mange flotte nye premier i år, i tillegg til at du kan velge noen av de stilige premiene fra tidligere år med sommerles.

Alt ligger til rette for nok en spennende lesesommer, så husk å lage deg en profil på https://sommerles.no/ i sommer og bli med på kampanjen. Var du med på sommerles i fjor, så kan du logge deg på med det samme brukernavnet og passordet du brukte da.

Se filmen under for å lære litt mer om hva sommerles er:

Bli med på sommerles